Hold dit metaltag i god form

 

Ved tidligt at opdage problemer med dit metaltag, kan du forhindre behovet for større reparationer. Det er vigtigt at holde øje med dit tag. Derved kan du ofte selv udføre små, basale reparationer og former for vedligeholdelse. Lær mere om, hvordan du gør dette ved at læse videre nedenfor.

Vedligehold malingen –

På metaltage er maling der ikke kun af æstetiske årsager – det er der også af vedligeholdelsesmæssige årsager. Den rigtige maling kan hjælpe med at afværge rust og andre former for forringelse. Når du får linolie monteret dit tag af et tagfirma, bør det dækkes med et godt lag maling. Over tid kan malingen blive slidt nogle steder. Undersøg dit metaltag fra tid til anden, og foretag opdateringer på dets maling, så det forbliver så beskyttet som muligt.

Hold forskellige metaller væk –

Ved at tillade forskellige typer metaller at komme i kontakt med dit hjems metaltag, fremskynder du faktisk problemet med rust. Nogle gange kan det være nødvendigt at placere en lille metalplade på dit tag til reparationsformål; hvis ja, skal du sørge for at bruge nøjagtig samme slags metal. Andre gange kan skruer gå tabt og skal udskiftes. Sørg for, at de skruer, du bruger, er lavet af samme type metal. Hvis forskellige typer metal kommer i kontakt med dit metaltag, kan det meget lettere tære.

Reparer små huller med det samme –

Metaltage er meget holdbare, og derfor bliver så mange tagfirmaer bedt om at installere dem. Alligevel er de ikke perfekte. Over længere tid kan der opstå små huller eller brud i sømmene på dit tag. Når de fanges tidligt nok, kan de lappes med tagcement. Derfor er det vigtigt at efterse dit tag med jævne mellemrum. En lille smule tagcement kan hjælpe med at afhjælpe situationen, så dit tag holder meget længere.

Brug skruerne korrekt –

Til sidst, hvis du vælger at reparere forskellige aspekter af taget på egen hånd, skal du sørge for at vide, hvordan du gør det korrekt. Sæt altid skruer sammen med f.eks. skiver – og brug dem aldrig i forsænkede dele af taget. Hvis du gør det, kan der laves fordybninger og vand kan samle sig. Dette kan øge risikoen for rust og korrosion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *